Stop Food Waste Day 27.4.2018

26 huhti 2018
Compass Finland Oy:n kaikki ravintolat ovat mukana Stop Food Waste Dayn toteuttamisessa perjantaina 27.4.2018.

Koko maailmassa noin 30 % kaikesta tuotetusta ruoasta eli 1,3 miljardia tonnia vuosittain päätyy hävikkiin. Euroopan Unionin alueella heitetään noin 88 miljoonaa tonnia ruokaa pois. Suomessa koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta. Ruokahävikillä tarkoitetaan ruokaa, joka on alun perin ollut syömäkelpoista, mutta joka syystä tai toisesta päätyy roskiin tai biojätteeksi. Turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä. Ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen aiheuttavat huomattavasti päästöjä. Jos ruoka päätyy roskiin, ovat päästöt syntyneet turhaan. Suomessa kotitaloudet heittävät ruokaa vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa.

Stop Food Waste Day -teemaa vietetään perjantaina 27.4. yhteensä Compass Groupin 30 maassa ja päivän tavoitteena on lisätä yli 10 miljoonan asiakkaamme tietoisuutta ruokahävikistä ja sen vaikutuksista. Stop Food Waste Dayn tavoitteena on positiivisten ja yksinkertaisten toimenpiteiden kautta kannustaa kuluttajia vähentämään ruokahävikin syntymistä. Compass Group on sitoutunut omalla toiminnallaan ja kehitystyöllä vähentämään ruokahävikkiä 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Compass Finland Oy:n kaikki ravintolat ovat mukana Stop Food Waste Dayn toteuttamisessa perjantaina 27.4.2018. Päivän aikana ravintoloissamme nostetaan esille ruokahävikin syntymiseen vaikuttavia tekijöitä, ruokahävikin määriä ja keinoja sen vähentämiseen. Asiakkaamme voivat ottaa mukaansa reseptikortteja, jotka tuovat ideoida vaikka nuutuneiden kasvisten käyttöön sosekeitossa tai vihersmoothiessa. Herkullisen banaanikakun voi leipoa tummuneista banaaneista ja näin hyödyntää jo muuten ruokahävikkiin menossa olleet raaka-aineet. Korteilla voi ilahduttaa myös ystäviä tai tuttavia sekä samalla antaa heillekin vinkkejä hävikin vähentämiseen. Haluamme omalla toiminnallamme tukea kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ruokahävikin syntymistä ehkäisemme ruokaprosessin jokaisella osa-alueella hankinnoista tarjoiluun asti. Myymme ravintoloissamme lounaan jälkeen myymättä jäänyttä ruokaa asiakkaillemme.

Lue lisää:

Compass Group                                          www.compass-group.com 

Stop Food Waste Day                                  www.stopfoodwasteday.com