Compass Group PLC saattaa päätökseen Fazer Food Services -yhtiön hankinnan.

5 helmi 2020
Maailman johtava ruokapalveluyritys Compass Group PLC on saattanut päätökseen Fazer Food Services -liiketoiminnan oston Fazer-konsernilta. Yrityskauppa, joka ilmoitettiin 11. kesäkuuta 2019, sai Euroopan komission hyväksynnän 29.1.2020.

Compass Group PLC

Fazer Food Services on tunnettu ruokailupalveluyhtiö Pohjoismaissa. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 600 miljoonaa euroa. Fazer Food Servicesillä on asiakkuuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa useilla eri aloilla. Yritys on erikoistunut korkealaatuisiin ruokailuratkaisuihin, joita tarjotaan yritysmaailmassa ja teollisuudessa sekä koulutus-, terveydenhoito- ja vanhustyö- sekä puolustussektoreilla toimiville asiakkaille.

Fazer Food Services -liiketoiminnan osto on osa Compass Groupin strategiaa, jossa keskitytään ruokaan liiketoiminnan ydinalana. Lähes 90 prosenttia Compassin liikevaihdosta tulee ruokapalveluista, joten hankinta sopii strategisesti erinomaisesti Compassin jatkuvaan panostukseen kasvaa ruokapalveluissa alueella.

Manner-Euroopan aluejohtaja Venkie Shantaram totesi: ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Fazer Food Services -liiketoiminnan hankinta on saatu päätökseen. Fazer Food Services on ruokaan keskittynyt yhtiö, jolla on laadukas brändiportfolio ja erinomainen maine Pohjoismaissa. Tämä kauppa vahvistaa Compass Groupin pohjoismaisilla markkinoilla jo olevaa ruokatarjontaa ja parantaa entisestään korkealaatuisten ja innovatiivisten brändiemme valikoimaa Euroopassa.”

Kathinka Friis-Møller, Compass Group Nordicsin toimitusjohtaja totesi: ”Olemme iloisia voidessamme viimein toivottaa Fazer Food Services -kollegamme tervetulleiksi Compass-perheeseen. Lähitulevaisuuden tavoitteenamme on hyödyntää kummankin yhtiön toiminnallista perintöä ja luoda suurella ylpeydellä yhteisiin arvoihin perustuva tiimi. Jatkamme saman laadukkaan palvelun tarjoamista asiakkaillemme ja kuluttajillemme keskittyen innovaatioon, terveyteen ja kestävyyteen. Yhdessä muodostamme alan parhaan ja kokeneimman tiimin, joten yhteinen tulevaisuutemme näyttää oikein jännittävältä.”

Compass Groupin pääkonttori sijaitsee Iso-Britanniassa ja sillä on toimintaa noin 45 maassa. Yhtiö on maailman johtava ruokapalveluiden tarjoaja, joka työllistää 600 000 työntekijää ympäri maailman ja tarjoilee yli 5,5 miljardia ateriaa vuodessa. Compass Group toimii pohjoismaisilla markkinoilla useilla eri brändeillä, kuten Eurest, Chartwells, Medirest, ESS ja Levy Restaurants.